Κρέμα ζαχαροπλαστικής, απλή και light!

Για τις υπογλυκαιμίες μας!

Επιστροφή με μια γλυκιά κρέμα που θα σας ενθουσιάσει! Η δόση παρακάτω δίνει δυο μικρά μπολ αλλά μπορούμε να την διπλασιάσουμε γιατί η κρέμα διατηρείται 2-3 μέρες στο ψυγείο.

Τι θα χρειαστούμε:

250 ml γάλα επιτρεπόμενων λιπαρών

1 αυγό

1-2 κουταλιές γλυκαντικό σε σκόνη

1,5 κουταλάκι (7,5 ml ) κορν φλάουρ

Άρωμα της επιλογής μας (βανίλια, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, κανέλα, μαστίχα κλπ)

Πώς θα την φτιάξουμε:

Βάζουμε το γάλα (εκτός από 2-3 κουταλιές), μαζί με το άρωμα που θα επιλέξουμε να κάψει. Στο multi βάζουμε τις 2 κουταλιές γάλα, το αυγό, το γλυκαντικό και το κορνφλάουρ και τα χτυπάμε. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε το καυτό γάλα χτυπώντας συνεχώς (όπως το αυγολέμονο). Αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε σε 2 μπολάκια, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με κανέλα και αφού κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο. Απολαμβάνουμε την κρέμα κρύα, πασπαλισμένη με κανέλα.

Tips:

  1. Η κρέμα είναι πολύ γευστική, κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι κρέμα για δίαιτα. Αντί κορν φλάουρ μπορούμε να προσθέσουμε αλεύρι επιτρεπόμενο στη δίαιτα που ακολουθούμε.
  2.  Αν μας επιτρέπει η δίαιτα μπορούμε να την σερβίρουμε με φρούτα.
  3. Δοκιμάστε και την άλλη μας κρέμα-μους!

Καλή όρεξη!

Επισκεφτείτε μας και στο facebook

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *