Συκώτι ψητό στο γάλα για δίαιτα!

Τονωτικό, θρεπτικό και νόστιμο!

Τι θα χρειαστούμε:

300-400gr μοσχαρίσιο συκώτι σε 2 ή 3 λεπτές φέτες

3/4 -1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά

Αλάτι

Ρίγανη

Χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

Πώς το φτιάχνουμε:

Πλένουμε το συκώτι και το βάζουμε σε ένα πυρεξάκι. Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να μαριναριστεί για μισή ως μια ώρα. Αν δεν το καλύπτει το γάλα το γυρίζουμε πότε πότε. Το αλατίζουμε από τη μια πλευρά και το ψήνουμε στο γκριλ. Όταν είναι έτοιμο από τη μια πλευρά το γυρίζουμε και αλατίζουμε πάλι λίγο κι απ’ αυτή την πλευρά. Τώρα προσθέτουμε και τη ρίγανη. Όταν έχει ψηθεί στο βαθμό που μας αρέσει (δεν πρέπει να ξεραθεί) το σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε στο πιάτο λίγη από την σάλτσα του αλλιώς χυμό λεμονιού.

Tips:

  1. Αν η δίαιτα μας επιτρέπει βάζουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο.
  2. Δεν πρέπει να αλατίσουμε το συκώτι πριν το ψήσιμο γιατί σκληραίνει.
  3. Αν το συκώτι μας δεν είναι σε φέτες το κόβουμε σε μικρά κομματάκια μεγέθους λουκουμιού.

Σημειώσεις για τις δίαιτες:

  1. Ταιριάζει σε  Dukan,για όλες τις μέρες
  2. Δύο μονάδες  για τη δίαιτα μονάδων.
  3. Λίγες θερμίδες, χωρίς γλουτένη, άφθονη πρωτεΐνη, χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης, κατάλληλο για δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων!
  4. Για την Atkins μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο παραπάνω και να βάλουμε κρέμα γάλακτος διαλυμένη σε λίγο νερό αντί για το γάλα που δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *