«Μακαρονάδα» με σάλτσα τόνου

Οι καλύτερες  καλοκαιρινές μακαρονάδες είναι αυτές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με θαλασσινά. Γιατί να τις στερηθούμε αν μπορούμε να τις προσαρμόσουμε στη διατροφή μας; Εδώ μια μακαρονάδα με σάλτσα τόνου, μια τονομακαρονάδα όπως τη λέω που μπορεί να γίνει τόσο με κανονικά ζυμαρικά όσο και με ζυμαρικά γλυκομαννάνης (konjac).

Τι θα χρειαστούμε:

1 κονσέρβα τόνου σε νερό

1 πράσινο κρεμμυδάκι

1 σκελίδα σκόρδο αν θέλουμε

2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας ή 1 μικρή φρέσκια ντομάτα

Αλάτι

Πιπέρι

Προαιρετικά, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

70 gr ζυμαρικό της επιλογής μας ή 1 συσκευασία σπαγγέτι γλυκομαννάνης

Πώς θα τη φτιάξουμε:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το σκόρδο σπασμένο και λίγο νερό (και το ελαιόλαδο αν βάλουμε). Όταν βράσουν και μαραθούν προσθέτουμε τον πελτέ ή την ντομάτα τριμμένη και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Παράλληλα βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον τόνο στραγγισμένο και τον σπάμε σε μεγάλα κομμμάτια, να μη διαλυθεί. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά σουρωμένα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, αν θέλουμε με ίγο ακόμη ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips:

  • Αν η δίαιτα το επιτρέπει αυξάνουμε λίγο το ελαιόλαδο.
  • Ακόμη, αν η δίαιτα το επιτρέπει προσθέτουμε 1 κουταλιά λευκό κρασί στη σάλτσα τόνου

Καλή όρεξη!

Επισκεφτείτε μας και στο facebook

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *