Χορταστικό πρωινό, νόστιμο γεύμα!
Τι θα χρειαστούμε:
2 αυγά
2 κουταλιές τυρί cottage ή άλλο επιτρεπόμενο τυρί κρέμα
Αλάτι
Πιπέρι
Σταγόνες ελαιολάδου για το τηγάνι
Πώς τα φτιάχνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι 16 νούμερο και το σκουπίζουμε με μια χαρτοπετσέτα. Το βάζουμε να κάψει και αδειάζουμε τα χτυπημένα αυγά. Το κουνάμε πέρα δώθε να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια. Όταν πήξουν λίγο, προσθέτουμε το τυρί και το απλώνουμε όσο γίνεται. Ανακατεύουμε με το κουτάλι να ψηθούν από όλες τις πλευρές και σερβίρουμε ζεστά, με λίγο ακόμη πιπέρι.
Tips:
- Αντί για τυρί μπορούμε να βάλουμε γιαούρτι ή γάλα
- Το μυστικό σ’ αυτή τη συνταγή είναι να ψηθούν τα αυγά αλλά να μη στεγνώσουν. Να έχουν κρεμώδη υφή. Σ’ αυτό βοηθά το cottage ή το γιαούρτι και τα προτιμούμε από το γάλα που συνήθως περιέχει η κανονική συνταγή γιατί εδώ δεν βάζουμε βούτυρο.
Σημειώσεις για τις δίαιτες:
- Ταιριάζει σε Dukan, pp και pv μέρες αλλά προσέχουμε τα ανεκτά (ανάλογα το τυρί που θα βάλουμε).
- Με μικρές παραλλαγές (π.χ. στα λιπαρά του γιαουρτιού και του τυριού) μπορεί να προσαρμοστεί και σε άλλες δίαιτες (π.χ. Atkins)
- Έχει δύο μονάδες για τη δίαιτα μονάδων (σε αντικολλητικό μπορούμε να παραλείψουμε το ελαιόλαδο και να αυξήσουμε λίγο τα λιπαρά του τυριού ή του γιαουρτιού).
- Καλή για πρωτεϊνικές και χαμηλών υδατανθράκων, για υποθερμιδικές και δίαιτα χωρίς γλουτένη.
Βρείτε μας: