Μελιτζάνες με λουκάνικο ή καπνιστό αλλαντικό

Ένα πιάτο με το αγαπημένο λαχανικό της εποχής που ταιριάζει σε όποια δίαιτα ή δαιτροφή ακολουθούμε. Χορταστικό, νόστιμο παρόλο που και οι θερμίδες του είναι χαμηλές και τα συστατικά του μπορούν να καταναλωθούν από όλους!

Τι θα χρειαστούμε:

1 μεγάλη μελιτζάνα (250-300 γρ)

1 μέτρια ντομάτα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

5-6 κλαδάκια μαϊντανό

Αλάτι-Πιπέρι

Ένα από τα παρακάτω: λουκάνικα γαλοπούλας 100 γρ ή καπνιστό κοτόπουλο ή καπνιστό χοιρινό άπαχο (π.χ. κρητικό απάκι)

Προαιρετικά 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Πώς θα το φτιάξουμε:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να μαραθεί με λίγο νερό και το ελαιόλαδο αν βάλουμε. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα κομμένη σε 5-6 κομμάτια, το σκόρδο, την ντομάτα τριμμένη ή ψιλοκομμένη, και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νεράκι σταδιακά.

Όταν είναι έτοιμες οι μελιτζάνες και έχουν μείνει μόνο με τη σάλτσα τους προσθέτουμε το αλλαντικό της επιλογής μας σε κομματάκια και βράζουμε 5-6 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε.

Εδώ με κρητικό απάκι:

Tips:

  1. Προτιμάμε αλλαντικό ή καπνιστό κρέας από νωπό, γιατί δίνει περισσότερη γεύση στο φαγητό και δεν θέλει πολύ βράσιμο.
  2. Αν χρησιμοποιήσουμε αλλαντικό με πολλά μπαχαρικά (π.χ. απάκι) προσέχουμε το πιπέρι να μή γίνει πολύ καυτερό το πιάτο μας.
  3. Μπορούμε να προσθέσουμε μια πιπεριά κέρατο σε λωρίδες.

Καλή όρεξη!

Επισκεφτείτε μας και στο facebook

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *