Μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου

Θα τα απολαύσουν και όσοι δεν κάνουν δίαιτα!

Τι θα χρειαστούμε:

Για 4 μέτρια μπιφτέκια:

1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

1 αυγό

4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

2-3 φυλλαράκια δυόσμο ή ξερό στη μύτη του κουταλιού

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

1/4 κουταλάκι σόδα σκόνη

1 κουταλάκι ξύδι

Λίγο αλάτι

Μπαχαρικά της επιλογής μας από: πιπέρι, κύμινο, κοκκινοπίπερο (και λίγο καυτερό αν μας αρέσει), ρίγανη, θυμάρι

Πώς τα φτιάχνουμε:

Κόβουμε σε μικρούς κύβους το φιλέτο και το αλέθουμε λίγο λίγο στο multi. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Το μείγμα έχει πολλά υγρά σχετικά αλλά δεν μας νοιάζει γιατί αυτό τα κάνει αφράτα. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ αντικολλητικό χαρτί, πλάθουμε 3-4 μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε στο χαρτί. Τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε ζεστά. Ταιριάζουν πολύ με πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας.

Tips:

  1. Φτιάχνουμε διπλή ποσότητα και καταψύχουμε τα μισά για άλλη φορά
  2. Το φιλέτο αλέθεται πολύ εύκολα αν το βάλουμε για 1/2-1 ώρα στην κατάψυξη
  3. Αν επιτρέπεται από τη δίαιτα που ακολουθούμε μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι ολικής άλεσης ή νιφάδες ή πίτουρο βρώμης.

Απολαμβάνουμε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *