Πολύ νόστιμες ακόμη κι αν δεν κάνουμε δίαιτα!
Τι χρειαζόμαστε:
Για τις γαρίδες:
7-8 σχετικά μεγάλες γαρίδες (ή περισσότερες μικρές)
1 κουταλιά σούπας ξύδι
ελάχιστο ελαιόλαδο (σταγόνες)
Για τη σάλτσα:
1 κεσέ γιαούρτι
Αλάτι
1 κουταλιά μουστάρδα κρέμα
ή 1 κοφτό κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού λεμόνι
Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πώς τις φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες. Βγάζουμε το εντεράκι τους αν το συνηθίζουμε. Βάζουμε να βράσει αρκετό νερό με λίγο αλάτι και το ξύδι και όταν πάρει βράση τις προσθέτουμε. Βράζουμε για 5-7 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Τις αποσύρουμε και τις στραγγίζουμε. Αλείφουμε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και όταν κάψει ψήνουμε τις γαρίδες και από τις δυο πλευρές για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν αλλά να μη ξεραθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της sause να γίνει μια ομογενής κρέμα. Σερβίρουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα σε ένα μπολ και μια μια που καθαρίζουμε την βουτάμε στη σάλτσα.
Tips:
- Μπορούμε να προσθέσουμε την sause στο τηγάνι πριν αποσύρουμε τις γαρίδες για να γίνουν αλά κρεμ.
- Αν επιτρέπει η δίαιτα βάζουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο στη σάλτσα μουστάρδας.
- Μπορούμε να ψιλοκόψουμε διάφορα αρωματικά στη σάλτσα (μαϊντανό, άνηθο, κάπαρη κλπ).
- Μπορούμε μετά το βράσιμο να ψήσουμε τις γαρίδες στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν τα κελύφη τους.
Σημειώσεις για τις δίαιτες:
- Ταιριάζει σε Dukan (σε pp και σε pv μέρες)
- Δύο μονάδες για τη δίαιτα μονάδων
- Λίγες θερμίδες, καθόλου γλουτένη, χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης, χαμηλοί υδατάνθρακες, πρωτεΐνες. Στην Atkins μπορούμε να τηγανίσουμε τις γαρίδες κανονικά χωρίς να τις πρωτοβράσουμε και να χρησιμοποιήσουμε πλήρες γιαούρτι.
Βρείτε μας: