Μπιφτέκια με κονσέρβα τόνου

Το πιο εύκολο μπιφτέκι ψαριού, σε ελάχιστο χρόνο!

Πόσες φορές δεν βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να χαλάσουμε τη διατροφή μας επειδή δεν αντέχαμε την πείνα και δεν είχαμε χρόνο ούτε υλικά για κάτι εύκολο! Εδώ λοιπόν είναι μια συνταγή που μας λύνει τα χέρια αφού όλοι όσοι είναι σε διατροφή έχουν αυτά τα υλικά στο σπίτι τους.

Τι θα χρειαστούμε:

1 κονσέρβα τόνου σε νερό

1 αυγό

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)

Ελάχιστο αλάτι

Πιπέρι

2 κουταλιές πίτουρο βρώμης

Προαιρετικά 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και σταγόνες για το άλειμμα του τηγανιού

Πώς θα τα φτιάξουμε:

Στραγγίζουμε τον τόνο από τα υγρά του και τον βάζουμε σε μπολ ανάμειξης. Τον χωρίζουμε σε μικρά κομματάκια σαν κιμά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε και πλάθουμε 3 μικρά μπιφτέκια. Βάζουμε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και τα ψήνουμε γυρίζοντάς τα κι από τις 2 πλευρές συχνά για να ψηθούν χωρίς να καούν. Σερβίρουμε ζεστά.

Tips:

  • Επειδή στην ουσία το μόνο που πρέπει να ψηθεί εδώ είναι το αυγό, μόλις βάλουμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία για να ψηθεί μέχρι το εσωτερικό του μπιφτεκιού χωρίς να καεί. Όταν πήξει εντελώς είναι έτοιμα.
  • Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε το μείγμα να δέσει κανένα τέταρτο στο ψυγεί. Η βρώμη θα τραβήξει τα υγρά και θα γίνουν πιο σταθερά τα μπιφτέκια μας.

Καλή όρεξη!

Επισκεφτείτε μας και στο facebook

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *