Ζουμερό και νόστιμο!
Τι θα χρειαστούμε:
1 μπούτι κοτόπουλου ή 1 στήθος
Λίγο ξύδι
Αλάτι
Φρέσκα ή ξερά μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο)
Κόκκινη γλυκιά (και ελάχιστη καυτερή) πάπρικα
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά κρασί ή βαλσαμικό ξύδι
Προαιρετικά, λίγο τυρί με χαμηλά λιπαρά
Πώς το φτιάχνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα διάλυμα νερού με ξύδι και αλάτι για λίγη ώρα (30 λεπτά ή περισσότερο). Βγάζουμε το δέρμα και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατίζουμε λίγο ακόμη. Κόβουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στα δύο (δηλαδή 2 στρώσεις χαρτιού) και βάζουμε πάνω το στεγνό κοτόπουλο. Απλώνουμε πάνω τα κλαδάκια από τα μυρωδικά (ή πασπαλίζουμε με τα ξερά), το σκόρδο, την πάπρικα. Περιχύνουμε με το κρασί ή το ξύδι. Τυλίγουμε το κοτόπουλο με το πρώτο φύλλο του χαρτιού σε πακετάκι και το αναποδογυρίζουμε πάνω στο άλλο φύλλο (να ακουμπά το άνοιγμα στο δεύτερο φύλλο). Τυλίγουμε με το δεύτερο φύλλο ξανά σε πακετάκι και το βάζουμε σε σκεύος κατάλληλο για φούρνο, με το άνοιγμα να ακουμπά στο ταψί. Ψήνουμε για μια ώρα τυλιγμένο στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα. Ανοίγουμε τις λαδόκολλες και χωρίς να τις βγάλουμε συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ροδίσει το κοτόπουλο. Αν θέλουμε λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε το τυρί, να λιώσει λίγο.
Tips:
- Aν φτιάξουμε περισσότερες από μία μερίδα (αρέσει και σε όσους δεν κάνουν δίαιτα) τυλίγουμε μία μία χωριστά.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Μπορούμε να τυλίξουμε μαζί με το κοτόπουλο λαχανικά.
Σημειώσεις για τις δίαιτες:
- Ταιριάζει σε Dukan,pp και pv μέρες
- Μία μονάδα για τη δίαιτα μονάδων σκέτο, δύο αν βάλουμε τυρί της επιλογής μας.
- Λίγες θερμίδες, χωρίς γλουτένη, χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης. Σε Atkins επιλέγουμε αφήνουμε το δέρμα στο κοτόπουλο και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο αν θέλουμε και κίτρινο κανονικό τυρί.
Βρείτε μας:
Ενδιαφέρουσες οι συνταγές σας για υγιεινό φαγητό και όχι μόνο.θα φτιάξω κάποιες και πιστεύω να μείνω ικανοποιημένη.
Ευχαριστούμε πολύ!