Ελαφρύ και νόστιμο συνοδευτικό!
Τι χρειαζόμαστε:
5-6 μανιτάρια πλευρώτους
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη
Πιπέρι
Προαιρετικά λίγη σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδο.
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι από κρασί ή βαλσάμικο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Πώς τα φτιάχνουμε:
Με βρεγμένο πανί σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα απλώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το σκόρδο και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Αφήνουμε να μαριναριστούν τουλάχιστον 1 ώρα. τα ψήνουμε σε γκριλ και από τις δυο πλευρές και όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Για το ντρέσιγκ, χτυπάμε με το μιξεράκι του νες καφέ ή μέσα σε σέικερ το λάδι το ξύδι και το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε τα μανιτάρια και τα περιχύνουμε με 1 κουταλιά από το ντρέσινγκ (περιέχει λιγότερο από 1 κουταλιά ελαιόλαδο αν έχει χτυπηθεί καλά).
Tips:
- Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Αν δεν βάλουμε σκόνη σκόρδο, περνάμε το σκεύος που θα τα ψήσουμε με ωμό σκόρδο ή το ψιλοκόβουμε πάνω τους στο μαρινάρισμα.
- Ωραία γίνονται και τα μεγάλα λευκά μανιτάρια ολόκληρα ή κομμένα σε χονδρές φέτες.
Σημειώσεις για τις δίαιτες:
- Ταιριάζει σε Dukan, pv μέρες με 2 ανεκτά τα 2 κουταλάκια ελαιόλαδο της συνταγής.
- Μία μονάδα για τη δίαιτα μονάδων, μόνο από το ελαιόλαδο που μπορούμε να παραλείψουμε στο ντρέσινγκ για να μη μετρήσει και να βάλουμε αρκετό στο ψήσιμο.
- Λίγες θερμίδες, λίγοι υδατάνθρακες (μπορούμε να τα φάμε σαν συνοδευτικό με πρωτεΐνες), χωρίς γλουτένη.
Βρείτε μας: