Η πιο αρωματική πίτα για τον καφέ μας!
Τι θα χρειαστούμε:
1 αυγό
2 κουταλιές σούπες πίτουρο βρώμης
1 κουταλιά σούπας mix ή κορνφλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα ενός μικρού λεμονιού ή μισού μεγάλου
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 κουταλιές σούπας γλυκαντικό
1,5 κουταλιά σούπας γιαούρτι
Για το “σιρόπιασμα”, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού ή νερό ή γάλα και 1 κουταλάκι γλυκαντικό σε σκόνη
Πώς τη φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε με ένα πηρούνι όλα τα υλικά εκτός από αυτά του σιροπιάσματος. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ που να μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων ή στον κανονικό φούρνο. Αν το ψήσουμε στα μικροκύματα θέλει 5 λεπτά στη μεγαλύτερη διαβάθμιση. Αν το ψήσουμε σε κανονικό φούρνο φροντίζουμε να έχει μικρό πάχος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να στερεοποιηθεί (περίπου 25 λεπτά). Όταν βγει από το φούρνο η πίτα μας την περιχύνουμε με το υγρό του σιροπιάσματος και πασπαλίζουμε με λίγο γλυκαντικό.
Tips:
- Αντί γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε cottage cheese αλλά τότε θα χτυπήσουμε το μείγμα στο multi για να γίνει αλοιφή.
- Μπορούμε να βάλουμε άρωμα εσπεριδοειδούς σε σταγόνες αντί ξύσμα και να σιροπιάσουμε με 2-3 κουταλιές αναψυκτικό τύπου bolero.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ολόκληρο αυγό με 2 ασπράδια.
- Αν ψηθεί σε φούρνο μικροκυμάτων ψήνουμε πρώτα 3 λεπτά και αν δεν είναι έτοιμη (σε πολλούς φούρνους φτάνουν) συνεχίζουμε, αναποδογυρίζοντας αν χρειάζεται. Δεν πρέπει να έχει υγρασία αλλά να μην είναι ξερή.
Σημειώσεις για τις δίαιτες:
- Ταιριάζει σε Dukan, pp και pv μέρες αλλά προσέχουμε τα ανεκτά. Αν την φάμε όλη έχει 2 ανεκτά (λάδι και κορν φλάουρ ή mix).
- Με μικρές παραλλαγές (π.χ. στα λιπαρά του γιαουρτιού) μπορεί να προσαρμοστεί και σε άλλες δίαιτες.
- Έχει πολλές μονάδες για τη δίαιτα μονάδων οπότε δεν συστήνεται.
- Καλή για πρωτεϊνικές και χαμηλών υδατανθράκων, για υποθερμιδικές. Για δίαιτα χωρίς γλουτένη αντί πίτουρο βρώμης μπορούμε να βάλουμε ρυζάλευρο.
Βρείτε μας: