Γιουβαρλάκια διαίτης

Τι χρειαζόμαστε (2 μερίδες):

250 gr άπαχο μοσχαρίσιο κιμά

1 μικρό αυγό

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5-6 κλαδάκια μαϊντανό

2-3 κλαδάκια άνηθο

Αλάτι

Πιπέρι

Προαιρετικά, 2-4 κουταλιές σούπας νιφάδες  ή πίτουρο βρώμης ή 2 κουταλιές ρύζι

Για το αυγολέμονο, χυμό ενός λεμονιού και 1 μικρό αυγό

Πώς τα φτιάχνουμε:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τον κιμά και πλάθουμε 8-10 γιουβαρλάκια. Αν βάλουμε βρώμη ή ρύζι βάζουμε τη μισή ποσότητα στον κιμά και την άλλη μισή στη σούπα. Βάζουμε 2 κούπες νερό να βράσουν και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και την υπόλοιπη βρώμη ή το υπόλοιπο ρύζι μόλις αρχίσει ο βρασμός. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20-25 λεπτά περίπου, σκεπασμένα.  Αν απορροφήσουν το νερό προσθέτουμε κι άλλο. Χτυπάμε σε ένα βαθύ πιάτο το αυγό και προσθέτουμε σιγά σιγά το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε και σχεδόν όλο το ζουμί της κατσαρόλας στο μείγμα του αυγού και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα. Μόλις αρχίσουν να ξαναβράζουν είναι έτοιμα.

Tips:

  1. Αν επιτρέπει η δίαιτά μας προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο ή στον κιμά ή στη σούπα.
  2. Αν θέλουμε να φάμε ολόκληρη την ποσότητα της σούπας προσαρμόζουμε την ποσότητα της βρώμης στην επιτρεπόμενη (για δίαιτα Dukan).

Σημειώσεις για τις δίαιτες:

  1. Dukan: Για pv  και για pp μέρες (1 μερίδα κάθε μέρα).
  2. Δίαιτα μονάδων: 2  μονάδες αν παραλείψουμε τη βρώμη και το ρύζι.
  3. Ιδανική σούπα για δίαιτες με λίγους  υδατάνθρακες  και με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *