Τι χρειαζόμαστε:
300-400 gr μπρόκολο (ζυγισμένο καθαρισμένο)
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λίγες σταγόνες μόνο για το τηγάνι
Αλάτι
Πιπέρι
Προαιρετικά και αν το επιτρέπει η δίαιτα ένα μικρό λουκάνικο κοτόπουλου ή 2-3 φέτες γαλοπούλας 0-3% λιπαρά
Πώς τη φτιάχνουμε:
Σε αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε το μπρόκολο κομμένο στα μπουκετάκια του και το βράζουμε για 7-10 λεπτά. Το στραγγίζουμε. Χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο αλάτι και κόβουμε σε ροδέλες το λουκάνικο. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και αν η δίαιτα μας δεν το επιτρέπει το σκουπίζουμε με μια χαρτοπετσέτα. Όταν κάψει, ρίχνουμε τις ροδέλες του λουκάνικου ή τη γαλοπούλα σε κομματάκια να σωταριστούν. Ρίχνουμε το μπρόκολο και το αφήνουμε να “σωταριστεί” από όλες τις πλευρές και να πάρει άρωμα από το αλλαντικό. Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά. Όταν ψηθεί από τη μια πλευρά γυρίζουμε από την άλλη. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips:
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε την ομελέτα με κουνουπίδι αλλά βράζουμε λίγο περισσότερο.
Σημειώσεις για τις δίαιτες:
1.Dukan: Ιδανική για pv μέρες.
2. Δίαιτα μονάδων: Παραλείψτε το αλλαντικό και αυξήστε το ελαιόλαδο για 2 μονάδες ή προσθέστε καθαρό φιλέτο κοτόπουλου αντί λουκάνικο για 3 μονάδες.
3. Για δίαιτα χαμηλών θερμίδων χρησιμοποιείστε γαλοπούλα και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Βρείτε μας: