Σούπα «γιουβαρλάκια» της τεμπέλας, διαίτης

Τι  χρειαζόμαστε:

100-150 gr άπαχο μοσχαρίσιο κιμά

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

2-3 κλωνιά μαϊντανό

2-3 κλωνιά άνηθο

Αλάτι

Πιπέρι

1 αυγό

Το χυμό ενός λεμονιού

Πώς τη φτιάχνουμε:

Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές νερό και το βράζουμε να αχνιστεί λίγο. προσθέτουμε τον κιμά και τον «σωτάρουμε να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα αρωματικά ψιλοκομμένα και αλατοπιπερώνουμε. Φροντίζουμε να έχει πάντα αρκετό νερό μέχρι να βράσει και να είναι έτοιμος (περίπου 20 λεπτά).  Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο όπως στη συνταγή για τα κανονικά γιουβαρλάκια διαίτης.  και αυγοκόβουμε τη σούπα. Σερβίρουμε ζεστή.

Tips:

  1. Αν επιτρέπει η δίαιτά μας προσθέτουμε 1 κουταλιά ρύζι στη σούπα.
  2. Αν επιτρέπει η δίαιτά μας προσθέτουμε στο σωτάρισμα του κρεμμυδιού 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Σημειώσεις για τις δίαιτες:

  1. Dukan: Κατάλληλη και pp και για pv μέρες, μπορούμε μάλιστα να προσθέσουμε τη βρώμη στη σούπα.
  2. Δίαιτα μονάδων: 2 μονάδες
  3. Ιδανική και χορταστική για πρωτεϊνικές δίαιτες, κατάλληλη και για δίαιτες χαμηλών θερμίδων.

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *