Τι χρειαζόμαστε:
200-250 gr φιλέτο ψαριού (γλώσσα, πέρκα, πανγκάσιους κλπ)
1 μέτρια ντομάτα
2-3 κλωνιά μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι -πιπέρι
Προαιρετικά και αν το επιτρέπει η δίαιτά μας 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Πώς το φτιάχνουμε:
Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και βράζουμε με λίγο νερό να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο αφού το τρυπήσουμε . Αν βάλουμε λάδι το προσθέτουμε τώρα. Τρίβουμε την ντομάτα και την προσθέτουμε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει 15 λεπτά η σάλτσα. Την αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε πάνω της τα φιλέτα του ψαριού αλατισμένα. Βάζουμε στο γκριλ για 7-10 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Βγάζουμε από το φούρνο το φαγητό μας και σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά.
Tips:
- Αν δεν μας αρέσει το σκόρδο το παραλείπουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένη πιπεριά στη σάλτσα και λίγο τριμμένο καρότο (αν επιτρέπεται).
Σημειώσεις για τις δίαιτες:
- Dukan: Κατάλληλη για pv μέρες.
- Δίαιτα μονάδων: 1 μονάδα χωρίς λάδι και 2 με λάδι
- Ιδανικό και χορταστικό για πρωτεϊνικές δίαιτες, κατάλληλη και για δίαιτες χαμηλών θερμίδων.
Βρείτε μας: