Ψάρι πλακί στο φούρνο, διαίτης

Τι χρειαζόμαστε:

200-250 gr φιλέτο ψαριού (γλώσσα, πέρκα, πανγκάσιους κλπ)

1 μέτρια ντομάτα

2-3 κλωνιά μαϊντανό

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι -πιπέρι

Προαιρετικά και αν το επιτρέπει η δίαιτά μας 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Πώς το φτιάχνουμε:

Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και βράζουμε με λίγο νερό να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο αφού το τρυπήσουμε . Αν βάλουμε λάδι το προσθέτουμε τώρα. Τρίβουμε την ντομάτα και την προσθέτουμε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει 15 λεπτά η σάλτσα. Την αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε πάνω της τα φιλέτα του ψαριού αλατισμένα. Βάζουμε στο γκριλ για  7-10 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Βγάζουμε από το φούρνο το φαγητό μας και σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά.

Tips:

  1. Αν δεν μας αρέσει το σκόρδο το παραλείπουμε.
  2. Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένη πιπεριά στη σάλτσα και λίγο τριμμένο καρότο (αν επιτρέπεται).

Σημειώσεις για τις δίαιτες:

  1. Dukan: Κατάλληλη για pv μέρες.
  2. Δίαιτα μονάδων: 1 μονάδα χωρίς λάδι και 2 με λάδι
  3. Ιδανικό και χορταστικό για πρωτεϊνικές δίαιτες, κατάλληλη και για δίαιτες χαμηλών θερμίδων.

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *