«Μουσακάς» με κουνουπίδι, διαίτης

Τι χρειαζόμαστε:

300-400 gr κουνουπίδι

150-200gr κιμά

1 μέτριο κρεμμύδι

1 μέτρια ντομάτα

1 αυγό

2-3 κουταλιές γιαούρτι 0-2%  ή γάλα 1,5%

Αλάτι

Πιπέρι

Κοκκινοπίπερο

Προαιρετικά 1-2 σκελίδες σκόρδο

Πώς τον φτιάχνουμε:

Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά (ο χρόνος μετρά από τη στιγμή μου αρχίζει ο βρασμός). Το στραγγίζουμε και το στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος ώστε να έχει πάχος 1-2 cm, αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε λίγο κοκκινοπίπερο.  Ετοιμάζουμε τον κιμά: σε λίγο νερό «σωτάρουμε» το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όταν μαραθεί προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε την ντομάτα και το σκόρδο και σιγοβράζουμε για 15 -20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και τον απλώνουμε πάνω από το κουνουπίδι. Χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι ή το γάλα και το απλώνουμε πάνω από τον κιμά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να στερεοποιηθεί το αυγό και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.

Tips:

  1. Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένες πιπεριές στον κιμά.
  2. Μπορούμε να αλλάξουμε τα μπαχαρικά με κύμινο ή μοσχοκάρυδο
  3. Αν η δίαιτα το επιτρέπει προσθέτουμε στο σωτάρισμα του κρεμμυδιού μια κουταλιά ελαιόλαδο

Σημειώσεις για τις δίαιτες:

  1. Dukan: Κατάλληλη για pv μέρες.
  2. Δίαιτα μονάδων: 3 μονάδες (κιμάς, γιαούρτι, αυγό)

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *