Τι χρειαζόμαστε:
300-400 gr κουνουπίδι
150-200gr κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτρια ντομάτα
1 αυγό
2-3 κουταλιές γιαούρτι 0-2% ή γάλα 1,5%
Αλάτι
Πιπέρι
Κοκκινοπίπερο
Προαιρετικά 1-2 σκελίδες σκόρδο
Πώς τον φτιάχνουμε:
Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά (ο χρόνος μετρά από τη στιγμή μου αρχίζει ο βρασμός). Το στραγγίζουμε και το στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος ώστε να έχει πάχος 1-2 cm, αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε λίγο κοκκινοπίπερο. Ετοιμάζουμε τον κιμά: σε λίγο νερό “σωτάρουμε” το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όταν μαραθεί προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε την ντομάτα και το σκόρδο και σιγοβράζουμε για 15 -20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και τον απλώνουμε πάνω από το κουνουπίδι. Χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι ή το γάλα και το απλώνουμε πάνω από τον κιμά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να στερεοποιηθεί το αυγό και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.
Tips:
- Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένες πιπεριές στον κιμά.
- Μπορούμε να αλλάξουμε τα μπαχαρικά με κύμινο ή μοσχοκάρυδο
- Αν η δίαιτα το επιτρέπει προσθέτουμε στο σωτάρισμα του κρεμμυδιού μια κουταλιά ελαιόλαδο
Σημειώσεις για τις δίαιτες:
- Dukan: Κατάλληλη για pv μέρες.
- Δίαιτα μονάδων: 3 μονάδες (κιμάς, γιαούρτι, αυγό)
Βρείτε μας: