Ανοιξιάτικη ομελέτα με πράσινα κρεμμυδάκια

Ανοιξιάτικο, χορταστικό, νόστιμο πιάτο σε ελάχιστο χρόνο. Οι ομελέτες είναι κατάλληλες για τις περισσότερες δίαιτες και μας αρέσουν! Ειδικά αυτή είναι μια νόστιμη ανοιξιάτικη ομελέτα.

Τι θα χρειαστούμε:

Για 1 μερίδα:

2 αυγά μεγάλα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος

50-80 gr αλλαντικό της επιλογής μας

Αλάτι-Πιπέρι

Σταγόνες ελαιόλαδο για να αλείψουμε το τηγάνι

Λίγο άνηθο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Πώς θα τη φτιάξουμε:

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 24 νούμερο με το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες. Όταν αχνιστούν προσθέτουμε και το αλλαντικό σε λεπτές φέτες (λουκάνικα) ή σε λεπτές λωρίδες (φέτες γαλοπούλας κλπ). Χτυπάμε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα υλικά του τηγανιού. Με ξύλινη σπάτουλα κόβουμε εδώ κι εκεί την ομελέτα για να στερεοποιηθεί το αυγό και όταν ψηθεί από τη μια πλευρά γυρίζουμε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός ρηχού πιάτου και την ροδίζουμε και από την άλλη. Σερβίρουμε πασπαλισμένη με άνηθο ή μαϊντανό.

Tips:

  • Αν δεν έχουμε πρόβλημα με τη δίαιτα που ακολουθούμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα ή γιαούρτι στα χτυπημένα αυγά.
  • Στην ομελέτα των φωτογραφιών χρησιμοποιήθηκε λουκάνικο κοτόπουλο αλλά με τα κρεμμυδάκια ταιριάζουν πολύ καλά και οι φέτες γαλοπούλας και το κρητικό απάκι και το μπέικον.

Καλή όρεξη!

Επισκεφτείτε μας και στο facebook

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *