Καλοκαίρι χωρίς γαριδομακαρονάδα; Δεν γίνεται!
Αν την φτιάξουμε με συγκεκριμένο τρόπο και με το κατάλληλο ζυμαρικό, μπορούμε να την απολλαύσουμε όποια διατροφή κι αν ακολουθούμε!
Τι θα χρειαστούμε για 1 μερίδα:
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
3/4 κούπας τριμμένη ντομάτα
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κούπα μικρές καθαρισμένες γαρίδες
Αλάτι
Πιπέρι
1 συσκευασία ζυμαρικά γλυκομανάνης ή 70 gr επιτρεπόμενο στη διατροφή μας σπαγγέτι
Προαιρετικά, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά λευκό κρασί
Πώς θα τη φτιάξουμε:
Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να μαραθεί με λίγο νερό (αν θέλουμε και με το ελαιόλαδο). Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο ή κομμένο σε φέτες και τη ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε άλλα 10 λεπτά. Ξεπλένουμε τα ζυμαρικά γλυκομανάνης και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά όλα μαζί και σερβίρουμε. Αν βάλουμε σπαγγέτι, το πρωτοβράζουμε χωριστά και μετά το προσθέτουμε στη σάλτσα.
Tips:
- H σάλτσα εύκολα γίνεται σαγανάκι αν προσθέσουμε λίγο τυρί cottage ή άλλο επιτρεπόμενο.
- Mε τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε γαριδοπίλαφο, χρησιμοποιώντας ρύζι γλυκομανάνης ή ρύζι προβρασμένο.