Μοσχαρίσια μπριτζόλα ή φιλέτο στο τηγάνι

Ζουμερή και νόστιμη!

Η μοσχαρίσια μπριτζόλα αν ψηθεί σωστά είναι από τα πιο νόστιμα κρεάτινα πιάτα και μια από τις καλύτερες επιλογές για όλες τις δίαιτες.

Τι θα χρειαστούμε:

2 μπριτζόλες μοσχαρίσιες

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Πώς τις φτιάχνουμε:

Βγάζουμε τις μπριτζόλες από το ψυγείο ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. ΔΕΝ αλατίζουμε. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε να κάψει. Δοκιμάζουμε αν είναι στη σωστή θερμοκρασία στάζοντας 1-2 σταγόνες νερού που πρέπει να τσιτσιρίζουν. Βάζουμε τις μπριτζόλες σε μια στρώση και όταν ξεκολλούν μόνες τους τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε για 4-7 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το πάχος τους και ανάλογα πόσο ψημένες μας αρέσουν σε μέτρια θερμοκρασία και γυρίζοντας συχνά. Αλατοπιπερώνουμε σε κάποιο από τα γυρίσματα. Όταν είναι έτοιμες, περιμένουμε 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.

Tips:

  • Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και άλλα μπαχαρικά.
  • Λέμε στο κρεοπώλη μας να μας δώσει σιτεμένες και σωστά κομμένες μπριτζόλες, είναι πιο νόστιμες.
  • Δεν τρυπάμε τις μπριτζόλες στο γύρισμα, τις πιάνουμε με λαβίδα για να μη φύγουν οι χυμοί τους.
  • Ταιριάζει πολύ σερβιρισμένη με πράσινη σαλάτα και chutney ντομάτας.

Απολαμβάνουμε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *