Κέικ σοκολάτας στα μικροκύματα

Μια απόλαυση στα γρήγορα για ξαφνικές υπογλυκαιμίες!

Είναι στη λογική των mugcakes και πραγματικά είναι σωτήριο σε ξαφνικές υπογλυκαιμίες…

Τι θα χρειαστούμε:

1 κουταλάκι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

1 αυγό

1 κουταλιά γάλα

Λίγο άρωμα βανίλιας

2 κουταλιές γλυκαντικό σε σκόνη

2 κουταλιές κακάο

1 κουταλιά πίτουρο βρώμης

1/4 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ σε κόκκους (νες καφέ)

Ελάχιστο αλάτι

1/4 κουταλάκι μπέικιν

Πώς το φτιάχνουμε:

Χτυπάμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ ή σε ένα μπολ με αυγογδάρτη ή με μίξερ χεριού όλα τα υλικά. Αδειάζουμε σε μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων ή σε κούπα καφέ και ψήνουμε για 3 λεπτά στη μεγαλύτερη διαβάθμιση του φούρνου. Ελέγχουμε και αν χρειάζεται συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμη.

Tips:

  • Μπορούμε να ψήσουμε και σε κανονικό φούρνο αλλά επειδή είναι μικρή ποσότητα, καλό είναι να συνδυαστεί με άλλο φαγητό φούρνου για να μην είναι δαπανηρό (ή να αυξήσουμε τις δόσεις για να κάνουμε 2-3 κέικ μαζεμένα). Φυσικά θέλει περισσότερο χρόνο.
  • Στη φωτογραφία φαίνεται πασπαλισμένο με γλυκαντικό. Μπορεί όμως να σιροπιαστεί ελαφρύ σιρόπι με γλυκαντικό ή με 1-2 κουταλιές bolero ή 1-2 κουταλιές κόκα κόλα zero.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πίτουρο βρώμης με γάλα σκόνη ή κορν φλάουρ ή mix

Απολαμβάνουμε!

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *