Χταπόδι με ρύζι ή “ρύζι” από konjac

Ένα χορταστικό πιάτο!

Χρησιμοποιούμε το ρύζι που επιτρέπει η δίαιτά μας. Ακόμη και με ρύζι γλυκομαννάνης είναι πολύ νόστιμο. Ταιριάζει πολύ με το χταπόδι και χάνετε η “ψαρίλα” του. Νοστιμίζουμε με  μπαχαρικά της επιλογής μας.

Τι θα χρειαστούμε:

2 πλοκάμια από μέτριο χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο (περίπου 250gr)

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ή 1 πράσινο κρεμμυδάκι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά κρασί

1 κουταλιά ξύδι

½  κουταλιά πελτέ ντομάτας ή ½ κούπα τριμμένη ντομάτα

3-4 κλαδάκια μαϊντανό

Πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο, τσίλι ή ό,τι μας αρέσει από μπαχαρικά

1/3 κούπας ρύζι

1 κούπα νερό

Προαιρετικά, 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Πώς το φτιάχνουμε:

 

Αφού πλύνουμε το χταπόδι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ½ κούπα νερό, το κρασί και το ξύδι. Το μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο (αν βάλουμε) και την ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε ¾ της κούπας νερό και το ρύζι αφού το ξεπλύνουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Ανακατεύουμε συχνά. Αφήνουμε να μείνει 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.

Tips:

  • Ανάλογα με το είδος του ρυζιού μπορεί να μη χρειαστεί να προσθέσουμε καθόλου νερό (ρύζι γλυκομαννάνης όπως στις φωτό) ή παραπάνω από το προτεινόμενο αν βάλουμε καστανό ρύζι.
  • Αντί ρύζι μπορούμε να βάλουμε επιτρεπόμενο ζυμαρικό.
  • Το χταπόδι πρέπει να είναι χτυπημένο αν είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο διαφορετικά δεν θα μαλακώσει όση ώρα κι αν μαγειρεύεται.

Απολαμβάνουμε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *