Χορταστικό και νόστιμο πιάτο για όλες τις ώρες!
Μπορούμε να απολαύσουμε τα αυγά με αυτόν τον τρόπο, για πρωινό, για ελαφρύ δείπνο ή για κυρίως γεύμα!
Τι θα χρειαστούμε:
1 αβοκάντο στο μέγεθος που επιτρέπει η δίαιτα που ακολουθούμε
2 μικρά αυγά
Ελάχιστο αλάτι
Προαιρετικά, 1 φέτα τυρί που λιώνει ή μια φέτα αλλαντικό γαλοπούλας
Πώς τα φτιάχνουμε:
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε στα δύο το αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι του. Αφαιρούμε λίγη σάρκα για να κάνουμε χώρο για το αυγό. Αλατίζουμε λίγο. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι τους κρόκους και τους βάζουμε μέσα στο αβοκάντο. Συμπληρώνουμε με λίγο ασπράδι. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι το σημείο που μας αρέσει να πήξει ο κρόκος. Προσθέτουμε το τυρί ή το αλλαντικό κομμένο στα δύο, ξαναφουρνίζουμε να λιώσει το τυρί ή να γίνει κάπως τραγανό το αλλαντικό και σερβίρουμε.
Tips:
- Κρατάμε τα υπόλοιπα ασπράδια και το αβοκάντο που αφαιρέσαμε για άλλες παρασκευές.
- Για πιο πικάντικη γεύση προσθέτουμε και άλλα μπαχαρικά.
- Μπορούμε να παραλείψουμε το τυρί και το αλλαντικό και να περιχύσουμε με μια σως από λαδόξιδο (αν επιτρέπει η δίαιτα) τα αυγά μας. Μπορούμε να περιχύσουμε και με σκέτο λεμόνι ή βαλσάμικο. Επίσης ταιριάζει πολύ με την πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας που θα βρείτε εδώ.
Απολαμβάνουμε!
Βρείτε μας: