Κέικ γιαουρτιού

Για το πρωινό και απογευματινό μας καφεδάκι!

Τι θα χρειαστούμε:

4 κουταλιές της σούπας πίτουρο ή νιφάδες βρώμης

2 κουταλιές της σούπας πίτουρο σιταριού

2 αυγά

1 ασπράδι

180 gr γιαούρτι επιτρεπόμενων λιπαρών

3 κουταλιές γλυκαντικό

1,5 κουταλάκι μπέικιν

Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, εσάνς βανίλιας.

Πώς το φτιάχνουμε:

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στο multi ή με το μίξερ χεριού τα αυγά με το γλυκαντικό και το γιαούρτι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και αδειάζουμε σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα το μείγμα. Ψήνουμε στον προσθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του. Αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε.

Tips:

  • Μπορούμε να βάλουμε αρωματικά τσουρεκιού (μαχλέπι, μαστίχα, κλπ) και να δώσουμε άρωμα τσουρεκιού στο κέικ.
  • Μπορούμε να ελαττώσουμε το γλυκαντικό στο κέικ και να κάνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με νερό ή λίγο bolero για να σιροπιάσουμε το κέικ μας.

Απολαμβάνουμε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *