Σε light εκδοχή!
Τι θα χρειαστούμε:
Περίπου 300 gr μικρά καλαμαράκια ή ροδέλες (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι απλό ή βαλσάμικο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
100 gr τριμμένη ντομάτα ή ντομάτα από κονσέρβα
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι
Προαιρετικά, 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Πώς το φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια ή αγοράζουμε κατεψυγμένα καθαρισμένα και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα σωτάρουμε να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι και τα κρεμμύδια σε φέτες. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις βράσουν έντονα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και τα κρεμμύδια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε πότε πότε λίγο νερό.
Tips:
- Αν τα καλαμαράκια είναι κατεψυγμένα πρέπει να ξεπαγώσουν τελείως αλλιώς γίνονται σκληρά.
- Αν επιτρέπει η δίαιτα που ακολουθούμε μπορούμε να αυξήσουμε το ελαιόλαδο κατά 1 ακόμη κουταλιά και να προσθέσουμε εκτός από το ξίδι 1 κουταλιά κρασί.
- Τα μπαχαρικά μπορεί να είναι διαφορετικά από τα προτεινόμενα.
Απολαμβάνουμε!
Βρείτε μας: