Μικρά κέικ κανέλας

Αφράτα, χορταστικά και νόστιμα!

Τι θα χρειαστούμε:

4 κουταλιές σούπας βρώμης

1 κουταλιά σούπας mix ή κορν φλάουρ

3 κουταλιές σούπας γλυκαντικό

6 κουταλιές της σούπας γάλα σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

2 κουταλιές σούπας γιαούρτι επιτρεπόμενων λιπαρών

2 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

Πώς τα φτιάχνουμε:

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Στο multi βάζουμε τα αυγά και το γιαούρτι και μετά όλα τα στεγνά υλικά. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιγενή χυλό. Τον μοιράζουμε σε 5 πυρίμαχα μπολ ή σε θήκες για cupcakes. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο τους. Αφήνουμε να μείνουν 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Tips:

  1. Μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε μεγάλη ένταση για 2-3 λεπτά. Ελέγχουμε στα 2 λεπτά και αν χρειαστεί αναποδογυρίζουμε.
  2. Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μπαχαρικά (μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, κόλιανδρο κλπ).

Απολαμβάνουμε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *