Σφουγγάτο με σπανάκι

Ανοιξάτικη και αρωματική ομελέτα! 

Τι θα χρειαστούμε:

200 gr σπανάκι καθαρισμένο

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

1 μικρό πράσινο κρεμμυδάκι

2-3 κλαδάκια μαϊντανό

1 μικρό λουκάνικο ή 2 φέτες αλλαντικό επιτρεπόμενο

2 αυγά

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά ή καυτερή

Πώς το φτιάχνουμε:

Ζεματάμε για 5-10 λεπτά σε νερό με αλάτι που βράζει το σπανάκι με το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό. Ο χρόνος μετρά από τη στιγμή που θα ξαναβράσει το σπανάκι όταν το βάλουμε στο βραστό νερό. Στραγγίζουμε καλά τα πράσινα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το απλώνουμε με μια χαρτοπετσέτα. Προσθέτουμε το λουκάνικο να τηγανιστεί. Προσθέτουμε τα χορταρικά και τα ανακατεύουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί. Ωστόσο χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και τα μπαχαρικά. Αδειάζουμε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι. Όταν πήξουν από τη μια πλευρά αναποδογυρίζουμε με ένα πιάτο ή με ένα κουτάλι  να ψηθούν και από την άλλη. Σερβίρουμε ζεστή την ομελέτα.

Tips:

  1.  Μπορούμε να αλλάξουμε τα μπαχαρικά με άλλα της επιλογής μας.
  2. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη ντομάτα.
  3. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τυρί ή να τρίψουμε λίγο στο σερβίρισμα της ομελέτας.

Απολαμβάνουμε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *