Πικάντικη sauce γιαουρτιού

Για γαρίδες,  λουκάνικα, αυγά και σαλάτες!

Τι θα χρειαστούμε:

1 κεσέ γιαούρτι με επιτρεπόμενα λιπαρά (ανάλογα με τη δίαιτα που ακολουθούμε)

1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι ξίδι

1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα

1/2 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη

1/4 κουταλάκι καυτερή πάπρικα

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Προαιρετικά, 1/2 κουταλάκι μπούκοβο (καυτερό ή γλυκό) και αν θέλουμε λίγο άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

Πώς θα τη φτιάξουμε:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ελέγχουμε το αλάτι και το ξίδι. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και τη βγάζουμε την ώρα του σερβιρίσματος.

Tips:

  1. Μπορούμε να αλλάξουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Δεν πρέπει όμως να παραλείψουμε το χυμό λεμονιού γιατί βοηθά στην καλή υφή της σως.
  2. Διατηρείται 2-3 μέρες στο ψυγείο και ταιριάζει και με σφικτά βραστά αυγά, και με σουβλάκια κοτόπουλου, και με στικς λαχανικών (καρότου, αγγουριού, πιπεριάς, κουνουπιδιού).

Απολαμβάνουμε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

 

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *