Για γαρίδες, λουκάνικα, αυγά και σαλάτες!
Τι θα χρειαστούμε:
1 κεσέ γιαούρτι με επιτρεπόμενα λιπαρά (ανάλογα με τη δίαιτα που ακολουθούμε)
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ξίδι
1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
1/4 κουταλάκι καυτερή πάπρικα
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Προαιρετικά, 1/2 κουταλάκι μπούκοβο (καυτερό ή γλυκό) και αν θέλουμε λίγο άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πώς θα τη φτιάξουμε:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ελέγχουμε το αλάτι και το ξίδι. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και τη βγάζουμε την ώρα του σερβιρίσματος.
Tips:
- Μπορούμε να αλλάξουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Δεν πρέπει όμως να παραλείψουμε το χυμό λεμονιού γιατί βοηθά στην καλή υφή της σως.
- Διατηρείται 2-3 μέρες στο ψυγείο και ταιριάζει και με σφικτά βραστά αυγά, και με σουβλάκια κοτόπουλου, και με στικς λαχανικών (καρότου, αγγουριού, πιπεριάς, κουνουπιδιού).
Απολαμβάνουμε!
Βρείτε μας: