Κοτόπουλο tandoori

Το πιο νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο που δοκιμάσατε!

Τι θα χρειαστούμε:

Περίπου 500 gr φιλέτο από μπούτι ή από στήθος κοτόπουλου

1 κεσέ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή πολτοποιημένη ή λίγο σκόρδο σε σκόνη

1/2 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ

5-6 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια μείγμα tandoori (δείτε tips)

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Πώς θα το φτιάξουμε:

Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ κατά προτίμηση γυάλινο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να μείνει 3-4 ώρες ή καλύτερα ένα ολόκληρο βράδυ. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή ταψί αδειάζουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα σε μια στρώση. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς ή στο τηγάνι (γυρίζοντας συχνά και από τις 2 πλευρές) μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ειδικά στο τηγάνι θα πάρει περίπου 15 λεπτά, στο φούρνο λίγο παραπάνω.

Tips:

  1. Το tandoori είναι μείγμα μπαχαρικών που περιέχει ανά περιοχή διάφορα μπαχαρικά. Εγώ ανακάτεψα: κόλανδρο, κανέλα, μπαχάρι, κύμινο, πάπρικα καπνιστή. Μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε όποια νομίζουμε.
  2. Μπορούμε να κρατήσουμε και περισσότερες ώρες στη μαρινάδα το κοτόπουλο οπότε επειδή η παραπ΄νω ποσότητα είναι 2 μερίδες μπορούμε να φτιάξουμε τη μία το μεσημέρι και την άλλη το βράδυ.
  3. Σε δίαιτες που δεν απαγορεύουν τα λιπαρά μπορούμε να βάλουμε και το δέρμα του κοτόπουλου και να προτιμήσουμε τα μπουτάκια.

    Απολαμβάνουμε!

    Βρείτε μας:

    Facebook

    Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *