Το πιο νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο που δοκιμάσατε!
Τι θα χρειαστούμε:
Περίπου 500 gr φιλέτο από μπούτι ή από στήθος κοτόπουλου
1 κεσέ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή πολτοποιημένη ή λίγο σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
5-6 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια μείγμα tandoori (δείτε tips)
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Πώς θα το φτιάξουμε:
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ κατά προτίμηση γυάλινο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να μείνει 3-4 ώρες ή καλύτερα ένα ολόκληρο βράδυ. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή ταψί αδειάζουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα σε μια στρώση. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς ή στο τηγάνι (γυρίζοντας συχνά και από τις 2 πλευρές) μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ειδικά στο τηγάνι θα πάρει περίπου 15 λεπτά, στο φούρνο λίγο παραπάνω.
Tips:
- Το tandoori είναι μείγμα μπαχαρικών που περιέχει ανά περιοχή διάφορα μπαχαρικά. Εγώ ανακάτεψα: κόλανδρο, κανέλα, μπαχάρι, κύμινο, πάπρικα καπνιστή. Μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε όποια νομίζουμε.
- Μπορούμε να κρατήσουμε και περισσότερες ώρες στη μαρινάδα το κοτόπουλο οπότε επειδή η παραπ΄νω ποσότητα είναι 2 μερίδες μπορούμε να φτιάξουμε τη μία το μεσημέρι και την άλλη το βράδυ.
- Σε δίαιτες που δεν απαγορεύουν τα λιπαρά μπορούμε να βάλουμε και το δέρμα του κοτόπουλου και να προτιμήσουμε τα μπουτάκια.
Απολαμβάνουμε!
Βρείτε μας: