Μανιτάρια στιφάδο

Συνοδεύουν τέλεια την πρωτεΐνη μας!

 

Τι θα χρειαστούμε:

4 μεγάλα ασπρομανίταρα ή 2 μεγάλα πλευρώτους

1 μεγάλο  ξερό κρεμμύδι ή 2 μέτρια

1-2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά βαλσάμικο

1 κουταλιά κρασί

1 φύλλο δάφνης

100 gr τριμμένη ντομάτα ή 1 κουταλιά πελτέ

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

Λίγο μπαχάρι

Προαιρετικά, 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Πώς το φτιάχνουμε:

 

Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σκόρδο  με λίγο νερό ή με το ελαιόλαδο (αν βάλουμε). Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι, και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Πρέπει να μαραθούν αρκετά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τη σάλτσα ντομάτας ή τον πελτέ διαλυμένο σε νερό, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να έχουμε μια πηχτή σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σταδιακά λίγο νερό.

 

Tips:

  1. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο πριν τα αποσύρουμε κάποιο καπνιστό αλλαντικό (π.χ. γαλοπούλα ή κοτόπουλο).
  2. Τα μπαχαρικά μπορούν να αλλάξουν με άλλα δικής μας επιλογής.

Απολαμβάνουμε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *