Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ για δίαιτα!

Κλασική συνταγή σε light εκδοχή!

Τι θα χρειαστούμε:

1 στήθος κοτόπουλου

1 κονσέρβα μανιτάρια ή 1 κούπα κατεψυγμένα ή 250gr φρέσκα

Αλάτι-πιπέρι

4 κουταλιές σούπας γάλα και 1 κοφτό κουταλάκι κορν φλάουρ

ή 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος 3%

Λίγο κάρυ  ή λίγο κουρκουμά αν μας αρέσει η γεύση τους

Προαιρετικά, 1 κουταλιά κρασί ή 1 κουταλάκι λάδι

Πώς το φτιάχνουμε:

Πλένουμε το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (το λαδώνουμε αλλά σκουπίζουμε με μια χαρτοπετσέτα το λάδι αν δεν θέλουμε να το καταναλώσουμε).  Το ανακατεύουμε να αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές. Όταν απορροφηθούν τα υγρά προσθέτουμε το κρασί αν βάλουμε ή λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τα μανιτάρια (αν βάλουμε φρέσκα ή κατεψυγμένα τα προσθέτουμε νωρίτερα). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να είναι όλα έτοιμα και τέλος προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ ή την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις για να πήξει η σάλτσα και σερβίρουμε ζεστό.

Tips:

  1. Το πιάτο μπορεί να γίνει και με φιλέτο μπούτι, με ή χωρίς το δέρμα ανάλογα με τη δίαιτα που ακολουθούμε.
  2. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με πάπρικα αν δεν βάλουμε κάρυ για να έχει λίγο χρώμα το πιάτο.

Σημειώσεις για τις δίαιτες:

  1. Ταιριάζει σε  Dukan,για όλες τις μέρες (στις pp παραλείπουμε τα μανιτάρια). Ρυθμίζουμε τα ανεκτά σε 2: κρέμα + κρασί ή λάδι+ κορνφλάουρ.
  2. Δύο μονάδες για τη δίαιτα μονάδων, ακόμη κι αν βάλουμε πλήρη κρέμα.
  3. Λίγες θερμίδες, χωρίς γλουτένη, άφθονη πρωτεΐνη, χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης, κατάλληλο για δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων!
  4. Για την Atkins μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο και να βάλουμε το κοτόπουλο με το δέρμα του. Παραλείπουμε το κρασί αλλά βάζουμε κρέμα με όλα τα λιπαρά!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *