Αλμυρό κέικ με «ζύμη» μπρόκολου

Πολύ νόστιμο και χορταστικό!

Τι θα χρειαστούμε:

250 gr μπρόκολο

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

1 πράσινο κρεμμυδάκι

2-3 κλαδάκια μαϊντανό

4 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης ή νιφάδες βρώμης ή αλεύρι αν επιτρέπεται στη δίαιτα με ή χωρίς γλουτένη

Μισό κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

2 κουταλιές τυρί cottage ή φέτα με επιτρεπόμενα λιπαρά ή ζυμήθρα

1 κουταλάκι μπέικιν

Αλάτι

Πιπέρι

Μισή πράσινη ή χρωματιστή πιπεριά σε καρεδάκια

Πώς το φτιάχνουμε:

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρίβουμε στο multi μπρόκολο σε μικρές ποσότητες να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη μικρή φόρμα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στη μεσαία σχάρα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Tips:

  • Ψήνουμε το κέικ μαζί με κάτι άλλο που να χωράει στο φούρνο όπως τα μπισκότα βρώμης
  • Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο αλλαντικό που να επιτρέπεται
  • Επειδή έχει διπλάσια από την ημερήσια ποσότητα πίτουρου που επιτρέπει η Dukan, μπορούμε να το χωρίσουμε στα δύο και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο. Για τις άλλες δίαιτες βάζουμε επιτρεπόμενο αλεύρι και τρώμε επιτρεπόμενη ποσότητα.

Απολαμβάνουμε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *