Νόστιμη σαλάτα ή συνοδευτικό!
Τι θα χρειαστούμε:
300 gr κουνουπίδι, μόνο τα μπουκετάκια (ζυγισμένο καθαρισμένο)
2 κουταλιές πίτουρο ή νιφάδες βρώμης
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα
Προαιρετικά: 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα, ξερό θυμάρι ή ρίγανη
Πώς το φτιάχνουμε:
Πλένουμε καλά το κουνουπίδι, το στραγγίζουμε και το αλατίζουμε. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη τα μπαχαρικά. Βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών. Το ψήνουμε τους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει (περίπου 30 λεπτά). Αν βάλουμε ελαιόλαδο αλείφουμε με αυτό το κουνουπίδι πριν να προσθέσουμε τα μπαχαρικά. Σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου αφού το πασπαλίσουμε με ρίγανη ή θυμάρι.
Tips:
- Μπορούμε να αλλάξουμε τα προτεινόμενα μπαχαρικά με άλλα της επιλογής μας.
- Για πιο γρήγορα, μπορούμε να βράσουμε για 10-15 λεπτά το κουνουπίδι και μετά να κάνουμε την παραπάνω διαδικασία.
Αρχική ιδέα από εδώ.
Απολαμβάνουμε!
Βρείτε μας: