Ή και με άλλα αποξηραμένα φρούτα!
Τι θα χρειαστούμε:
6 κουταλιές σούπας goji berries
1 κούπα νερό
3-4 κουταλιές στέβια ή άλλο γλυκαντικό
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ως 1 κουταλιά ζελατίνη σε σκόνη
Πώς τη φτιάχνουμε:
Βάζουμε τα goji berries σε μια κατσαρόλα με τα ¾ κούπας νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν τουλάχιστον 2 ώρες. Τα αλέθουμε μαζί με το νερό στο multi και αδειάζουμε ξανά τον πολτό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το γλυκαντικό, το χυμό λεμονιού και την ζελατίνη διαλυμένη στο ¼ κούπας νερό. Βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Αδειάζουμε σε μπολ ή βάζο και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Tips:
- Αν θέλουμε μπορούμε να την αρωματίσουμε με σκόνη τζίντζερ ή άρωμα βανίλιας
- Προσέχουμε τα αποξηραμένα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε να μην έχουν ζάχαρη και τα μουσκεύουμε όσο χρειάζεται να μαλακώσουν πολύ. Μπορούμε να βάλουμε διάφορα, ανάλογα ποια επιτρέπει η δίαιτα που ακολουθούμε.
- Με 1 κουταλάκι ζελατίνη γίνεται πιο ρευστή ενώ με 1 κουταλιά γίνεται πιο σφικτή. Δοκιμάζουμε τι μας αρέσει ( κάνουμε μισή δόση) και καθιερώνουμε όποια προτιμούμε.
Απολαμβάνουμε!
Βρείτε μας: