Μαρμελάδα goji berry με στέβια ή άλλο γλυκαντικό

Ή και με άλλα αποξηραμένα φρούτα!

Τι θα χρειαστούμε:

6 κουταλιές σούπας goji berries

1 κούπα νερό

3-4 κουταλιές στέβια ή άλλο γλυκαντικό

1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι ως 1 κουταλιά ζελατίνη σε σκόνη

Πώς τη φτιάχνουμε:

Βάζουμε τα goji berries σε μια κατσαρόλα με τα ¾ κούπας νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν τουλάχιστον 2 ώρες. Τα αλέθουμε μαζί με το νερό στο multi και αδειάζουμε ξανά τον πολτό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το γλυκαντικό, το χυμό λεμονιού και την ζελατίνη διαλυμένη στο ¼ κούπας νερό. Βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Αδειάζουμε σε μπολ ή βάζο και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Tips:

  • Αν θέλουμε μπορούμε να την αρωματίσουμε με σκόνη τζίντζερ ή άρωμα βανίλιας
  • Προσέχουμε τα αποξηραμένα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε να μην έχουν ζάχαρη και τα μουσκεύουμε όσο χρειάζεται να μαλακώσουν πολύ. Μπορούμε να βάλουμε διάφορα, ανάλογα ποια επιτρέπει η δίαιτα που ακολουθούμε.
  • Με 1 κουταλάκι ζελατίνη γίνεται πιο ρευστή ενώ με 1 κουταλιά γίνεται πιο σφικτή. Δοκιμάζουμε τι μας αρέσει ( κάνουμε μισή δόση) και καθιερώνουμε όποια προτιμούμε.

Απολαμβάνουμε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *