Από τα καλύτερα καλοκαιρινά πιάτα!
Τι θα χρειαστούμε:
3 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους (τα στρογγυλά είναι επίσης κατάλληλα)
4-6 μεγάλες κουταλιές κιμά (μια ποσότητα μεγέθους μεγάλου κεφτέ για κάθε κολοκύθι)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
Μαϊντανό
Άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό
Χυμό ενός λεμονιού
Πώς θα τα φτιάξουμε:
Αδειάζουμε προσεκτικά τα κολοκυθάκια με το ειδικό εργαλείο ή με μικρό κουταλάκι. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και λίγο από το εσωτερικό των κολοκυθιών ψιλοκομμένο. Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε 3/4- 1 κούπα νερό και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου ή στην κατσαρόλα για 1 ώρα περίπου σε μέτρια θερμοκρασία. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Όταν ετοιμαστούν αδειάζουμε το νερό που έχει μείνει στο ταψί ή στην κατσαρόλα σε ένα μικρό κατσαρόλι, συμπληρώνουμε να είναι περίπου 1/2 κούπα και κάνουμε αυγολέμονο όπως στα γιουβαρλάκια, σαν να ήταν σούπα το ζουμί μας. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια και τα περιχύνουμε με το αυγολέμονο.
Tips:
- Μπορούμε αντί αυγολέμονο να τα σερβίρουμε με γιαούρτι.
- Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο ή ένα κύβο στο ζωμό που βράζουμε για το αυγολέμονο.
- Μπορούμε να βάλουμε 1/2 κουταλάκι ρύζι (αν επιτρέπεται στη δίαιτα που ακολουθούμε) ή πίτουρο βρώμης για κάθε κολοκύθι στο μείγμα μας.
Σημειώσεις για τις δίαιτες:
- Ταιριάζει σε Dukan, pv μέρες.
- Δύο μονάδες για τη δίαιτα μονάδων
- Λίγες θερμίδες, χωρίς γλουτένη, επιτρεπόμενοι υδατάνθρακες σε low carb δίαιτες. Για Atkins βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
Βρείτε μας: