Σοκολατένια μαρεγκάκια (μπεζέδες) για δίαιτα!

Εξαιρετικές μαρέγκες με γεύση σοκολάτας!

Τι θα χρειαστούμε:

2-3 ασπράδια αυγών

3 κουταλιές γλυκαντικό της επιλογής μας

1 κουταλάκι του γλυκού κακάο 1%

1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού ή ξύδι

Πώς τα φτιάχνουμε:

Ανάβουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Σε εντελώς καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ χεριού σε μέτρια ταχύτητα. Όταν αρχίζουν να γίνονται συμπαγής μαρέγκα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν σφίξουν αρκετά προσθέτουμε το γλυκαντικό και το κακάο ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΈΝΟ (για να μη σβολιάσει) και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα. Βγάζουμε μικρές κουταλιές σε πυρέξ στρωμένο με χαρτί ψησίματος και βάζουμε στο φούρνο για 45-60 λεπτά, στον αέρα. Αποθηκεύουμε σε κουτί μπισκότων να μη πάρουν υγρασία.

Tips:

  1. Μπορούμε να προσθέσουμε άρωμα βανίλιας ή αμυγδάλου ή άλλου ξηρού καρπού στις μαρέγκες μας.
  2. Αν επιτρέπεται το κορν φλάουρ στη δίαιτα που ακολουθούμε προσθέτουμε ένα κουταλάκι κοσκινισμένο.
  3. Η ποσότητα του γλυκαντικού εξαρτάται από την γλυκαντική του ικανότητα και μπορεί να αλλάζει κατά περίπτωση.
  4. Δεν διατηρούνται πολλές μέρες γι αυτό δεν φτιάχνουμε περισσότερες

Σημειώσεις για τις δίαιτες:

  1. Ταιριάζει σε  Dukan,  pp και pv μέρες
  2. Μία μόνο μονάδα για τη δίαιτα μονάδων!
  3. Λίγες θερμίδες, χωρίς γλουτένη, ιδανικό και για πρωτεϊνικές δίαιτες.

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *