Κοτόπουλο στη γάστρα για δίαιτα

Τι χρειαζόμαστε:

4-5 μπουτάκια κοτόπουλου

1/2 κεσές γιαούρτι 2%

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κίτρινη

1 μέτριο κρεμμύδι

1 μέτρια ντομάτα

Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη- πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)

Προαιρετικά 1 κουταλιά μουστάρδα τύπου Dijon

Πώς το φτιάχνουμε:

Πλένουμε τα μπουτάκια καλά, τα στεγνώνουμε τα αλατίζουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη και την πάπρικα. Τα αλείφουμε με το γιαούρτι και τη μουστάρδα και τ’ αφήνουμε να μαριναριστούν 30-60 λεπτά. Τα βάζουμε στη γάστρα ή σε ταψί. Πλένουμε και κόβουμε σε καρεδάκια τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα απλώνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Κόβουμε σε φέτες τη ντομάτα και την απλώνουμε από πάνω. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για μια ώρα σε 200 βαθμούς. Μετά ξεσκεπάζουμε, αδειάζουμε τα υγρά που έχουν δημιουργηθεί  και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο. Αφαιρούμε την πέτσα και σερβίρουμε.

Tips

  1. Ακόμη πιο διαιτητικό γίνεται με στήθος κοτόπουλου.
  2. Μπορούμε να βάλουμε άλλα μπαχαρικά για ποικιλία (δενδρολίβανο, κύμινο κλπ)

Σημειώσεις για τις δίαιτες:

  1. Dukan: Για pv  και για pp (αν δεν φάμε τα λαχανικά) μέρες.
  2. Δίαιτα μονάδων: 2 μονάδες (γιαούρτι-κοτόπουλο).
  3. Για υποθερμιδικές δίαιτες προτιμούμε στήθος.

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *