Τι χρειαζόμαστε:
Συκωτάκια κοτόπουλου περίπου 300 gr
Αλάτι
Πιπέρι ή ρίγανη ή κύμινο ή πάπρικα ή δενδρολίβανο
1-2 κουταλιές ξύδι ή κρασί ή λεμόνι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο για το τηγάνι
Πώς τα φτιάχνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τα συκωτάκια. Αλείφουμε αντικολλητικό τηγανάκι με το ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα γυρίζουμε να αλλάξουν χρώμα. Τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με το μπαχαρικό που μας αρέσει. Όταν αρχίσουν να τσιγαρίζονται σβήνουμε με το υγρό που έχουμε επιλέξει. Αφήνουμε να “τηγανίζονται” μέχρι να κοκκινίσουν από όλες τις πλευρές και σερβίρουμε ζεστά.
Tips:
- Είναι καλύτεροι οι συνδυασμοί: λεμόνι με ρίγανη ή ξύδι με δενδρολίβανο ή κρασί με κύμινο ή πάπρικα
- Δεν αλατίζουμε από την αρχή γιατί γίνονται σκληρά.
Σημειώσεις για τις δίαιτες:
- Dukan: Για pv και για pp μέρες.
- Δίαιτα μονάδων: 1 μονάδα.
- Πολύ καλό για υποθερμιδικές δίαιτες.
Βρείτε μας: