Πικάντικη βελουτέ κολοκυθόσουπα

Για τα κρύα βράδια!

Τι θα χρειαστούμε:

300gr κολοκύθα κίτρινη κομμένη σε μεγάλους κύβους

1 μικρό κρεμμυδάκι

Αλάτι

Πιπέρι

Κύμινο ή μοσχοκάρυδο

½ κούπα γάλα

Προαιρετικά, 1 κουταλιά ελαιόλαδο ή ½ κύβο λαχανικών και για το σερβίρισμα λίγο γλυκό ή καυτερό μπούκοβο

Πώς τη φτιάχνουμε:

Βάζουμε σε κατσαρόλα την κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ½ κούπα νερό και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Με ραβδομπλέντερ ή με κουτάλα πουρέ λιώνουμε την κολοκύθα και προσθέτουμε στον πολτό το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά της επιλογής μας, το ελαιόλαδο και το γάλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει και να γίνει βελουτέ. Σερβίρουμε ζεστή, με καυτερό ή γλυκό μπούκοβο.

Tips

  • Αντί γάλα μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά (καρότο, πράσα, κουνουπίδι κλπ), αλλά θα τα πρωτοβράσουμε γιατί η κολοκύθα βράζει πολύ γρήγορα.

Απολαμβάνουμε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *