Πορτοκαλόπιτα στα μικροκύματα για δίαιτα!

Λαχταριστή!

Τι θα χρειαστούμε:

100gr γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

1 αυγό

1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ

2 κουταλιές σούπας γάλα σκόνη

ξύσμα ενός μικρού λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό

1/2 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

1 μικρό φακελάκι bolero με γεύση πορτοκάλι

Πώς τη φτιάχνουμε:

Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε να γίνει ομοιογενής χυλός. Αδειάζουμε το μείγμα σε σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και το ψήνουμε για 3 λεπτά στην πιο μεγάλη ένταση. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό ή να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

Tips:

  1. Μπορούμε να ψήσουμε την πορτοκαλόπιτα  στον κανονικό φούρνο αλλά τότε καλύτερα να διπλασιάσουμε την ποσότητα (για λόγους οικονομίας) και να το βάλουμε σε πυρίμαχα μπολ. Στους 170 βαθμούς μέχρι να στερεοποιηθεί.
  2. Στις δίαιτες που επιτρέπουν το μέλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι.
  3. Η ποσότητα του γλυκαντικού προσαρμόζεται ανάλογα με το είδος του. Λαμβάνουμε υπόψη ότι και το bolero είναι πολύ γλυκό.

Σημειώσεις για τις δίαιτες:

  1. Ταιριάζει σε  Dukan, pp και pv  μέρες αλλά προσέχουμε τα ανεκτά. Αν την φάμε όλη έχει 2 ανεκτά (λάδι και κορν φλάουρ).
  2. Με μικρές παραλλαγές (π.χ. στα λιπαρά του γιαουρτιού) μπορεί να προσαρμοστεί και σε άλλες δίαιτες.
  3. Έχει πολλές μονάδες για τη δίαιτα μονάδων οπότε δεν συστήνεται.
  4. Καλή για πρωτεϊνικές και χαμηλών υδατανθράκων, για υποθερμιδικές  και για δίαιτα χωρίς γλουτένη.

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *