Κοτόπουλο στιφάδο για δίαιτα!

Κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι διαιτητικό!

Τι θα χρειαστούμε:

1 στήθος ή 2 μπούτια κοτόπουλου, φιλέτο χωρίς το δέρμα

3 μέτρια ξερά κρεμμύδια

2 κουταλιές ξύδι

1 κουταλιά κρασί

2 σκελίδες σκόρδο

1 μέτρια ντομάτα ή ένα κουταλάκι πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 2-3 κουταλιές νερό

Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι, 2 φύλλα δάφνη

Πώς το φτιάχνουμε:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές μεγέθους καρυδιού και τα βάζουμε με 2-3 κουταλιές νερό στην κατσαρόλα να αλλάξει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Όταν απορροφηθούν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, τα σκόρδα,  και από πάνω βάζουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά και τη δάφνη. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο 3 από 9, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια. Ανοίγουμε την κατσαρόλα, ανακατεύουμε και τελειώνουμε το φαγητό με ανοικτή την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρεται και ζεστό και σε θερμοκρασία δωματίου.

Tips:

  1. Καλύτερα το ξύδι να είναι βαλσαμικό, αλλά ταιριάζει και το κοινό από κρασί.
  2. Παραλείπουμε κάποιο μπαχαρικό αν δεν μας αρέσει.
  3. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλες μερίδες κοτόπουλου χωρίς το δέρμα αν δεν το επιτρέπει η δίαιτα.
  4. Αν η δίαιτα επιτρέπει ελαιόλαδο προσθέτουμε 1 κουταλιά στο σωτάρισμα του κρέατος.

Σημειώσεις για τις δίαιτες:

  1. Ταιριάζει σε  Dukan, pv μέρες
  2. Μία  μονάδα για τη δίαιτα μονάδων σκέτο, δύο αν βάλουμε λάδι.
  3. Λίγες θερμίδες, χωρίς γλουτένη, χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης. Σε Atkins επιλέγουμε αφήνουμε το δέρμα στο κοτόπουλο και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *