Αυγά ποσέ με σάλτσα γιαουρτιού, για δίαιτα!

Τι χρειαζόμαστε:

2 αυγά

1 κουταλιά ξύδι

Αλάτι

1/2 κεσέ γιαούρτι

Αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά (ή και λίγη καυτερή)

1 κουταλιά κάπαρη

1 κουταλάκι μουστάρδα ή 1/2 μουστάρδα σκόνη

Προαιρετικά, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Πώς τα φτιάχνουμε:

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό νερό με αλάτι και το ξύδι και όταν πάρουν βράση σπάμε προσεκτικά τα αυγά. Όταν ο κρόκος πήξει στο βαθμό που θέλουμε τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και αδειάζουμε το νερό που έχουν κρατήσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε τα αυγά με τη σάλτσα γιαουρτιού στο ίδιο πιάτο και τα περιχύνουμε όσο τρώμε.

Tips:

  1. Στη σάλτσα ταιριάζει να είναι λίγο καυτερή. Αν δεν βάλουμε καυτερή πάπρικα να βάλουμε λίγο κοινό πιπέρι.
  2. Το πιάτο είναι πιο ωραίο με ζεστά τα αυγά και δροσερή τη σάλτσα

Σημειώσεις για τις δίαιτες:

  1.  Ταιριάζει σε  Dukan (Α και Β φάση, σε pp και pv μέρες)
  2. Δύο μονάδες για τη δίαιτα μονάδων
  3. Λίγες θερμίδες, καθόλου γλουτένη, χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης, χαμηλοί υδατάνθρακες.

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *