Τι χρειαζόμαστε:
5- 6 σουβλάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κύμινο
2 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι
Πώς τα φτιάχνουμε:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη σουβλάκια χωρίς πολύ εμφανές λίπος (και όσο υπάρχει θα το αφαιρέσουμε μετά το ψήσιμο). Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλάτι με το πιπέρι, το κύμινο και τη ρίγανη και πασπαλίζουμε από όλες τις πλευρές τα σουβλάκια. Τα περιχύνουμε με το ξύδι και αφήνουμε να μαριναριστούν τουλάχιστον μισή ώρα γυρίζοντάς τα πότε πότε να μαρινάρονται από όλες τις πλευρές. Τα ψήνουμε στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία, όπως είναι στο πυρέξ με τη μαρινάδα χωρίς να την αδειάσουμε. Δεν τα ξεραίνουμε εντελώς, να ροδοκοκκινίσουν απ’ έξω αλλά να είναι ζουμερά.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με λεμόνι.
Tips:
- Μπορούμε να αλλάξουμε το συνδυασμό των μπαχαρικών: θυμάρι, μπούκοβο γλυκό και καυτερό, θρούμπι κλπ ταιριάζουν.
- Αν η δίαιτα επιτρέπει ελαιόλαδο τα περιχύνουμε και με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ή τα αλείφουμε με ένα πινέλο όσο ψήνονται.
Σημειώσεις για τις δίαιτες:
- Ταιριάζει σε Dukan (Β’ φάση που επιτρέπει άπαχο χοιρινό σε pp και pv μέρες)
- Μία μόνο μονάδα για τη δίαιτα μονάδων.
- Λίγες θερμίδες, καθόλου γλουτένη, καθαρή πρωτεΐνη, ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε δίαιτα.
Βρείτε μας: