Μπιφτέκια ψαριού για δίαιτα!

Τι χρειαζόμαστε:

250 -300 gr φιλέτο ψαριού (γλώσσα, πανγκάσιους, μπακαλιάρο φρέσκο ή παστό)

1 αυγό

1 κρεμμύδι μικρό

3-4 κλαδιά μαϊντανό

Λίγη ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

2-3 κουταλιές πίτουρο ή νιφάδες βρώμης ή κοπανισμένη φρυγανιά (όποιο επιτρέπει η δίαιτα που ακολουθούμε)

Σόδα  στη μύτη του κουταλιού του γλυκού

2-3 σταγόνες λεμόνι

1 κουταλιά ελαιόλαδο (αν επιτρέπεται)

Λεμόνι για το σερβίρισμα

Πώς τα φτιάχνουμε:

Σε αλατισμένο νερό βάζουμε το ψάρι και το βράζουμε για 5 λεπτά (από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός). Το στραγγίζουμε και τα μαδάμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το αυγό, το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο (ιδανικά αλεσμένο στο μούλτι), τη βρώμη (ή τη φρυγανιά) και τα μπαχαρικά. Στο τέλος βάζουμε τη σόδα και το ελάχιστο λεμόνι για να την ενεργοποιήσουμε. Ζυμώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα να σφίξει λίγο το μείγμα. Μετά ζυμώνουμε 3-4 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στο γκριλ (σε υψηλή θερμοκρασία) μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές αλλά να μη στεγνώσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά με λίγο λεμόνι.

Tips:

  1. Αντί σόδα μπορούμε να βάλουμε μπέικιν
  2. Μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια μας σε αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Σημειώσεις για τις δίαιτες:

  1.  Κατάλληλη για Dukan (pp και pv μέρες, με την απαιτούμενη ποσότητα βρώμης)
  2. Δύο  μονάδες  για τη δίαιτα μονάδων αν δεν βάλουμε λάδι (που δεν είναι και απαραίτητο)
  3. Ιδανικά σε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, γλυκαιμικού δείκτη, πρωτεϊνική και Atkins
  4. Έχουν λίγες θερμίδες, καθόλου γλουτένη.

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *