Γαλατόπιτα light

Γλυκό που κανείς δεν θα καταλάβει τις «εκπτώσεις» που κάναμε για να γίνει light. Μια δροσερή γαλατόπιτα για να γλυκάνουμε τα απογεύματά μας!

Τι θα χρειαστούμε:

1,5 κούπα (375 ml) γάλα (επιτρεπόμενων λιπαρών)

2 αυγά

2 κουταλιές σούπας (30 ml) κορν φλάουρ ή 1 κουταλιά κορν φλάουρ και 1 κουταλιά mix1(αλεύρι φυτικών ινών)

3 κουταλιές γλυκαντικό σε σκόνη ή όσο μας αρέσει

1 κουταλιά βούτυρο καρύδας ή ελαιόλαδο

Λίγο άρωμα βανίλιας

Λίγο ξύσμα λεμονιού αν υπάρχει

Λίγη κανέλα

Πώς  θα τη φτιάξουμε:

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το γάλα (εκτός από ¼ της κούπας. Χτυπάμε στο multi το υπόλοιπο γάλα με τα αυγά, τις σκόνες και το άρωμα, και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο λίγο αρκετό από το καυτό γάλα χτυπώντας όπως το αυγολέμονο. Αδειάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αδειάζουμε σε σκεύος που μπαίνει στο φούρνο (να έχει πάχος 2-3 cm). Πασπαλίζουμε με κανέλα. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.

Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Tips:

  • Παρόλο που είναι νόστιμη χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου, θεωρούμε ότι είναι καλύτερη παγωμένη, από το ψυγείο. Έχει και καλύτερη υφή και καλύτερη πυκνότητα.
  • Για δίαιτα χωρίς γλουτένη αντικαθιστούμε το κορν φλάουρ με αλεύρι χωρίς γλουτένη ή mix1.
  • Οι ποσότητες δίνουν 2 μεγάλες ή 3 κανονικές μερίδες. Διατηρείται στο ψυγείο και μπορούμε να την απολαμβάνουμε 2-3 μέρες!

Καλή όρεξη!

Επισκεφτείτε μας και στο facebook

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *