Πράσινα φασολάκια με ντομάτα σε light εκδοχή

Φρέσκα ή κατεψυγμένα!

Τι θα χρειαστούμε (για κάθε μερίδα):

Περίπου 250gr φασολάκια φρέσκα (ζυγισμένα καθαρισμένα) ή κατεψυγμένα

150gr φρέσκια ντομάτα ή 100gr πολτό ντομάτας

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (αν επιτρέπεται)

1 ξερό κρεμμύδι

Λίγο αλάτι

Πώς τα φτιάχνουμε

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2-3 κουταλιές νερό και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά να μαραθεί. Προσθέτουμε τα φασολάκια και λίγο νερό. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να πήξει λίγο η σάλτσα. Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι ή τυρί χαμηλών λιπαρών.

Tips:

  1. Αν επιτρέπεται μπορούμε να προσθέσουμε ¼ κύβο λαχανικών
  2. Αν θέλουμε προσθέτουμε και κάποιο άλλο λαχανικό χαμηλών θερμίδων (κολοκύθα κίτρινη ή κολοκυθάκια πράσινα). Τότε αυξάνουμε λίγο την σάλτσα.

Απολαμβάνουμε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *